Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[DOWNLOAD] "Kata" by Steinar Bragi * Book PDF Kindle ePub Free

Kata

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Kata
  • Author : Steinar Bragi
  • Release Date : January 31, 2019
  • Genre: Mysteries & Thrillers,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 1280 KB

Description

Katas sextonÄriga dotter Vala har varit försvunnen i ett Är, men pÄ Ärsdagen fÄr polisen ett tips och hittar hennes kropp. Först nu kan Katas sorgearbete börja. Hon arbetar som sjuksköterska pÄ en cancerklinik, och försöker bearbeta sorgen med droger som hon stjÀl pÄ sjukhuset, men effekten blir den motsatta. Hon börjar misstÀnka sin man för mordet, och planerar en hÀmnd. Om rÀttssamhÀllet inte fungerar, fÄr man skipa sin egen rÀtt.
NÀr Steinar Bragi började sitt förberedande arbete inför att skriva "Kata" blev han chockad över att upptÀcka hur vÄldtÀkts- och övergreppsstatistiken sÄg ut pÄ Island. Det har blivit en roman som Àr prÀglad av denna chock, och den rÄhet som kommer till uttryck i statistiken.
Steinar Bragi (född 1975) Àr en av Islands frÀmsta författare, och har uppmÀrksammats inte minst för sitt sÀtt att beskriva hur kvinnor utnyttjas och förbrukas, sÀrskilt i romanen "Kvinnor" (2008) som nominerades till Nordiska rÄdets litteraturpris. Hans senaste roman pÄ svenska Àr "Höglandet", som kom i översÀttning 2014. Det Àr en skrÀckhistoria om före detta finansmÀn som hamnar i ett hotfullt landskap och har av kritiken beskrivits som en allegori över Islands hybris och fall efter finanskrisen.
»Suggestiv och svĂ„r att slĂ€ppa, griper liksom en mardröm tag om ens undermedvetna.«
Elise Karlsson i SvD om "Kvinnor"


PDF Books "Kata" Online ePub Kindle